Over de woning.

De woning van Marianne & Philip straalt één en al klasse uit. Dit zowel binnenin de woning als buiten.  Met oog voor detail zal deze woning de komende tientallen jaren kwaliteit blijven uitstralen.  Dit mede door de tijdloze modern-landelijke stijl.

Natuursteen, eiken parket, eiken deuren en trappen, hoge plafonds, een imposante schouw, de prachtige veranda, koperen goten, ... op geen enkel vlak werden moeite noch kosten gespaard.

Slots Decoration tekende present voor de inrichting van het interieur en English Heritage voor de bouw van het bijgebouw.

_G2A1638.jpg
_G2A1634.jpg

Een wandeling door de woning.

Met paard en koets stond nog niemand voor de deur maar de inkomhal is evenwel geïnspireerd op de tijd van weleer ;-)  De grote dubbele inkomdeur, de hoge plafond en de vloer in bakstenen laten je verbeelding de vrije loop.  Je ontvangt jouw gasten in een uiterst aangename sfeer! Aansluitend op de inkomhal hebben we rechts het salon.  Het salon wordt getypeerd door de mooie schouwmantel en het sfeervolle zicht naar de tuin.

Aan de andere zijde van de woning komen we in de grote leefkeuken.  De foto's van de keuken laten je ongetwijfeld wegdromen.  De voorbereiding van een gezellig diner met vrienden of leuke familiemomenten zijn hier niet ver te zoeken!  Handig is de koelcel, de sfeervolle wijnnis en de gerieflijke wasplaats net naast de keuken.

Nog even meegeven dat het gastentoilet uiteraard niet werd vergeten en dan kunnen we door naar de grote leefveranda.  Deze leefveranda biedt enerzijds een mooie eetruimte, anderzijds een gezellige zichthoek met zicht op het salon en de tuin.

En we wandelen verder ...

Even naar de verdieping nu. De open nachthal werd opgevat als een open bureau.  Marianne & Philip hebben een zoon en een dochter. De inrichting van de slaapkamers laat er geen twijfel over bestaan wie waar slaapt ;-)  Beide kamers zijn voorzien van een nis met wastafel en tussenin is er een douche.  De kamer van de dochter heeft nog een leuke extra ruimte.

In de masterbedroom waan je jou dadelijk in een luxe B&B ... de kamer werd uitgewerkt tot in het nok wat zorgt voor een extra dimensie.  Verder in de kamer vinden we een vrijstaand bad, een douche, een wastafel en een grote ingemaakte kast.

Op de tweede verdieping is er aan de zijde van de masterbedroom een fitness-ruimte met sauna en aan de zijde van de kinderkamers een extra speelkamer en een technische ruimte.

_G2A1573.jpg
_G2A1636.jpg

Deze eigendom in cijfers.

  • aantal slaapkamers: 3 tot 4

  • grondoppervlakte: 814 m²

  • bruikbare oppervlakte volgens EPC: 343 m²

  • EPC: 218 kWh/m²/jaar

  • kadastraal inkomen: €1.871

  • bouwjaar: 2007

  • regenwaterreservoir van 20.000 liter

De buitenruimte en ligging.

De garage rechts van de woning gebruikt Marianne momenteel beroepsmatig voor haar kattenhotel.  Dit bijgebouw kan ook dienst doen als garage, extra leefruimte of thuiskantoor. Aan jou de keuze!

Ook de tuin werd heel sfeervol aangelegd met mooie beplanting, gietijzeren serres, een vijver, ... Eén zijde van de tuin paalt aan de gracht van een naastliggend landhuis. Het zicht op het water en de tuin van dit landhuis zijn een mooie meerwaarde.

En mocht je denken "waar zal mijn zoon voetballen?" Wel, kijk dan even naar de foto hiernaast. Tegenover de woning ligt namelijk een stuk stadsgroen. Groot genoeg om te voetballen en te ravotten en het onderhoud wordt voor jou gedaan! Ideaal toch! ;-)

Mocht je deze residentiele ligging niet kennen, dan geven we graag mee dat de Pater Damiaanstraat niet ver van het centrum van Kortrijk ligt, op fietsafstand van het station en met de wagen ben je zo op de E17 zonder dat je deze van thuis uit hoeft te horen!

_G2A1593.jpg
HenryHouser.png

Plan hier jouw bezoek in.

 

aangeboden door Henry Houser

fotografie door Gerald Van Rafelghem